Lapin matkallani poikkesin  Sallan kirkonkylässä pieneen käsityöputiikkiin,joka oli avannut ovensa paikallisten käsityöharrastajien toimesta.Tuotteita oli ompelijoilta,kankaanpainajilta,neulojilta,virkkaajilta,punojilta ym.ym.Paikkakunnan lampurinaiset olivat kehräyttäneet lampaidensa villoista ihania täysvillalankoja ja hahtuvaa.Kuvassa näkyvät kaksi kiekkoa tarttuivat mukaani.Kun en vielä voinut nauttia syysruskasta luonnossa,niin onpahan sitä edes hahtuvassa. Keltainen lanka on Novitan Marinea (60% puuvillaa ja 40% akryylia). Väri on kesäinen ja siksi laitan sen puikoille ehkä vasta tulevia kesäneuleita lastenlapsille suunnitellessani.Marine löytyi Kajaanin Prisman alekorista 50% alennettuna.

888044.jpg

Hahtuva on uusi tuttavuus minulle.Olen hiukan neuvoja vailla.Kyselen vihjeitä mitä tuosta kannattaisi yrittää tehdä?Ja minkälaisilla puikoilla?Olen huovutuksessa vielä "koeajalla".Kokemukseni rajoittuvat vain Sandnesin Tovesta viime jouluksi neulottuihin muutamiin lapasiin.

Mukavaa alkavaa syysviikkoa toivottelen ja samalla muistutan siitä,että huomenna  keskipäivän aikoihin näillä sivuilla pyörähtävät käyntiin 1-vuotisarpajaiset!